Programări la 0722529728.

Vârsta înaintată nu este o contraindicație pentru chirurgia plastică

Pe măsură ce trec anii, vârstnicii caută să-și maximizeze calitatea vieții, în ciuda proceselor de îmbătrânire ale organismului. Există însă și persoane, în special cele care au ieșit la pensie, care consideră că nu mai merită să apeleze la chirurgia plastică. Comentarii precum „Nu mai trebuie să impresionez pe nimeni” sau „Sunt prea bătrân/bătrână pentru chirurgia plastică” se aud destul de des. Cu toate acestea, nu se poate spune că vârsta înaintată a unei persoane o împiedică să facă anumite tipuri de operații de chirurgie plastică, ci este nevoie de hotărâre și dorința de a arăta și de a se simți bine oricând în corpul propriu. Pe lângă vârsta fiziologică (inclusiv numărul și severitatea oricăror afecțiuni medicale preexistente), starea actuală generală de sănătate și stilul de viață sunt mult mai importante în determinarea eligibilității vârstnicilor pentru intervenții chirurgicale de orice tip, inclusiv pentru operațiile de chirurgie plastică.

Deși fezabil din punct de vedere tehnic și adecvat în anumite circumstanțe, este adevărat că proceduri precum mărirea sânilor și liposucția nu au o cerere mare la persoanele peste 65 de ani. Cu toate acestea, afecțiuni cum ar fi cancerul de piele facial, pleoapele căzute care obstrucționează vederea, rănile cronice și nervii deteriorați sunt toate foarte frecvente în această grupă de vârstă. În majoritatea cazurilor, procedurile efectuate pentru a corecta aceste condiții nu sunt considerate de natură cosmetică, ci sunt necesare pentru îmbunătățirea vieții pacienților.

Multe femei în vârstă, care au osteoporoză, suferă de asemenea de dureri de gât, de umeri și de spate. Pentru aceste femei, reducerea sânilor este o intervenție indicată pentru a ameliora simptomele.

Chirurgii plastici efectuează vârstnicilor, de asemenea, multe proceduri de intervenție chirurgicală a mâinilor pentru a trata afecțiuni precum sindromul de tunel carpian care provoacă amorțeală și durere a mâinilor.

Pleoapele căzute sunt o preocupare imensă pentru persoanele în vârstă, deoarece în această situație vederea devine din ce în ce mai obstrucționată. Testele pot confirma această obstrucție și o intervenție chirurgicală corectă a pleoapelor poate fi efectuată în ambulatoriu.

De fapt, majoritatea procedurilor de chirurgie plastică se fac în ambulatoriu și necesită doar sedare ușoară și anestezie locală la locul intervenției chirurgicale. Este important însă să se aleagă un medic specialist cu experiență, pentru a obține rezultatele așteptate.

Plătește în rate serviciile la FIX CLINIQUE cu Card Avantaj

Plătește în rate de la FIX CLINIQUE cu Card Avantaj

Facebook Fix Clinique

Instagram Fix Clinique

Instagram has returned invalid data.

Follow Fix Clinique aici!

Galerie Before/After

vezi galerie foto aici

FIX CLINIQUE

Peste 35 de ani de practică în chirurgia plastică!

Top
Translate »
Call Now ButtonConsultație gratuită WhatsApp