Programări la 0722529728.

Ticurile nervoase faciale sau strabismul la copii, corectate cu toxină botulinică

În timp ce injecțiile cu toxină botulinică sunt cele mai cunoscute pentru uzul lor cosmetic, acestea au fost de asemenea utilizate în scopuri medicale de câteva decenii.

În situații de stres, oboseală accentuată sau emoții intense se declanșează ticurile nervoase, mișcări involuntare care ajută la descărcarea tensiunilor adunate. Unele dintre tratamente pentru a atenua ticurile nervoase în zona feței includ toxina botulinică.

Corectarea contracţiilor involuntare ale unor anumite grupe musculare (a ticurilor precum clipirea necontrolată a ochilor, a spasmelor mimice ale unor mușchi ai feței și ai gâtului,  a ticurilor vocale, a strabismul la copii) poate fi făcută cu injecții cu toxină botulinică.

Toxina botulinică este o proteină produsă de bacteriile Clostridium botulinum care provoacă paralizie musculară prin blocarea mesajelor electrice care „spun” mușchilor să se miște. Mesajele sunt purtate de un neurotransmitator numit acetilcolina. Toxina botulinică blochează eliberarea acetilcolinei; ca rezultat, mușchiul nu primește mesajul de a contracta. Un ac foarte fin este folosit pentru a elibera 1 până la 3 injecții în mușchii faciali. Medicul va decide care mușchi. Injecțiile cu toxină botulinică pot fi repetate pe o perioadă nedeterminată, totuși eficacitatea scade în decursul anilor datorită acumulării de anticorpi.

Plătește în rate serviciile la FIX CLINIQUE cu Card Avantaj

Plătește în rate de la FIX CLINIQUE cu Card Avantaj

Facebook Fix Clinique

Instagram Fix Clinique

Instagram has returned invalid data.

Follow Fix Clinique aici!

Galerie Before/After

vezi galerie foto aici

FIX CLINIQUE

Peste 35 de ani de practică în chirurgia plastică!

Top
Translate »
Call Now ButtonConsultație gratuită WhatsApp