Programări la 0722529728.

Reconstrucția nazală, o istorie veche de 600 de ani

Chirurgia plastică a preocupat omul din cele mai vechi timpuri. În primele milenii, ea s-a referit mai degrabă la modificarea anumitor elemente ale corpului pentru ca acestea să atingă standardele de frumusețe ale momentul. Începând cu secolul al XV-lea, mai ales după introducerea pe scară largă în Europa a armelor de foc, s-a pus problema chirurgiei plastice reparatorii.

Poate deloc întâmplător, primul organ vizat de o tehnică de reconstrucție a fost nasul. Dintr-o lucrarea atribuită lui Heinrich von Pfolspeundt aflăm că în 1460 un chirurg pe nume Antonio Branca pusese la punct o procedură de reconstrucție nazală în mai mulți pași:

  1. se construiește din pergament sau din piele un model de nas;
  2. acest model este aplatizat pe braț și i se face conturul;
  3. porțiunea de piele marcată este tăiată și separată de țesuturile de dedesubt în așa fel încât să nu fie desprinsă de tot;
  4. brațul este ridicat la față și cea mai mare parte a pielii decupate se așează pe nas și este cusută deasupra ariei cu defect;
  5. brațul este legat strâns de cap;
  6. după 8-10 zile destul de chinuitoare, se desprinde total pielea de pe antebraț, eliberând astfel mâna, și se continuă să se lucreze cu porțiunea de piele transplantată acolo.

Din păcate pentru el, Branca a fost recunoscut drept pionier al chirurgiei reparatorii abia 100 de ani mai târziu, într-un tratat scris de Gaspare Tagliacozzi.

Plătește în rate serviciile la FIX CLINIQUE cu Card Avantaj

Plătește în rate de la FIX CLINIQUE cu Card Avantaj

Facebook Fix Clinique

Instagram Fix Clinique

Instagram did not return a 200.

Follow Fix Clinique aici!

Galerie Before/After

vezi galerie foto aici

FIX CLINIQUE

Peste 35 de ani de practică în chirurgia plastică!

Top
Translate »
Call Now ButtonConsultație gratuită WhatsApp