Programări la 0722529728.

Proteză mamară implantabilă chirurgical, patentată în 1966 de Thomas D. Cronin

Până în 1966, au existat două tipuri generale de proteze pentru sân. Primul tip era purtat extern într-un tip de aranjament și se folosea în general când sânii sau porțiunile acestora fuseseră îndepărtate prin intervenție chirurgicală. Un al doilea tip implica o proteză ce se introducea în sân pentru a-i schimba conturul. Acest tip era de obicei utilizat în scopuri cosmetice.

Anterior acestei invenții, mai multe proteze pentru introducerea în sân fuseseră realizate dintr-un material de burete. Acestea sufereau de două dezavantaje critice. Principala era că țesutul corpului invada bureții formând o cicatrice dură, care era destul de incomodă și nu seamăna în niciun fel cu consistența sânului natural. Un al doilea dezavantaj era că, chiar și fără invazia țesutului corporal, implantul de bureți nu dădea senzația de sân natural.

Prezenta invenție din 1966 a lui Thomas D. Cronin se referă la o proteză de sân care cuprindea (1) un recipient flexibil care să aproximeze forma sânului, (2) un gel moale care umplea recipientul respectiv și (3) un strat de material poros atașat pe o parte a recipientului astfel încât țesutul putea crește în materialul poros menționat pentru a ancora proteza la peretele toracic.

Stratul poros era dintr-un material adecvat care putea fi invadat de țesut și care nu urma să fie absorbit de corp. Materialul preferat a fost o țesătură din fibre de poliester vândute în mod obișnuit sub denumirea Dacron. După ce proteza era introdusă în sân, incizia era închisă.

Asamblarea protezei este prezentată în fig. 2. Cupa flexibilă 6 și panoul din spate 7 erau turnate separat, iar cele două erau apoi asamblate și adunate între ele fie prin vulcanizarea pe loc, fie prin utilizarea unui ciment adecvat. După ce recipientul era asamblat, stratul poros era așezat la panoul din spate 7 și cimentat pe panou cu ajutorul unor găuri de ciment 10. Cel mai bine era să se folosească o țesătură ondulată, așa cum se arată în fig. 3 și 4. Materialul era încrețit și apoi acest proces era repetat până când se forma o serie de ondulații pe toată lungimea secțiunii 7.

După ce recipientul și materialul poros erau asamblate, un lichid era introdus în recipient prin orice mijloace adecvate, de exemplu cu ajutorul unui ac hipodermic. Odată ce lichidul se gelifica, exista puțină sau deloc tendința de a se scurge prin orificiul lăsat de acul hipodermic sau, dacă gaura se întâmplă să fie prea mare, putea fi ușor sigilat folosind un ciment sau alt liant adecvat.

Mărimea protezei putea fi variată pentru a se potrivi nevoilor individuale. În general, pentru un sân mediu, proteza avea mărimea de aproximativ 270 cc de lichid injectat în recipient. Cu toate acestea, dispozitive mai mici sau mai mari puteau fi realizate după dorință.

Orice material adecvat care nu provoca reacție tisulară și care era moale și flexibil putea fi utilizat. Cu toate acestea, materialul preferat pentru recipient era cauciucul siliconic, iar gelul preferat este un silicon. Indiferent de tipul de gel folosit, acesta trebuia să aibă o consistență moale.

Pentru a introduce proteza, se făcea incizia obișnuită submamară și se realiza o cavitate sub mușchiul pectoral care trebuia să aibă dimensiuni adecvate pentru a primi proteza. Implantul era introdus cu marginea subțire de sus. Atunci când proteza era inserată, exista adesea o proeminență excesivă a părții superioare a implantului. Acest lucru putea fi corectat, după ce rana se închidea, prin aplicarea unei presiuni ferme cu niște plăcuțe de cauciuc și bandă adezivă pe partea de sus a protezei. Structura forța gelul să coboare în partea inferioară, întinzând țesuturile suprapuse și făcând sânul mai proeminent după dorință. Această presiune putea fi continuată timp de mai multe zile. Sânul căpăta un aspect natural, cu suprafața superioară ușor concavă atunci când nu era susținută de un sutien.

Proteză mamară implantabilă chirurgical, patentată în 1966 de Thomas D. Cronin

Plătește în rate serviciile la FIX CLINIQUE cu Card Avantaj

Plătește în rate de la FIX CLINIQUE cu Card Avantaj

Facebook Fix Clinique

Instagram Fix Clinique

Instagram did not return a 200.

Follow Fix Clinique aici!

Galerie Before/After

vezi galerie foto aici

FIX CLINIQUE

Peste 35 de ani de practică în chirurgia plastică!

Top
Translate »
Call Now ButtonConsultație gratuită WhatsApp