Programări la 0722529728.

Primele operații de chirurgie plastică

În anul 600 î.Hr., Sushruta, un chirurg renumit al Indiei antice, a efectuat prima operație de chirurgie plastică. Sushruta este celebru pentru realizările sale în cadrul chirurgiei plastice, de exemplu din domeniul rinoplastiei: a refăcut un nas desfigurat utilizând o grefă de piele prelevată de pe frunte.

Cea mai celebră scriere a sa este Sushruta Samhita. Aici sunt prezentate sute de instrumente și de proceduri chirurgicale. Sushruta descrie chiar folosirea vinului ca anestezic și crearea propriilor instrumente pentru incizia chirurgicală. Volumul a fost îmbogățit de adepții lui Sushruta.

Chirurgia plastică este una dintre cele mai importante ramuri de supraspecialitate din domeniul chirurgiei. Când analizăm intervențiile chirurgicale moderne și le comparăm cu procedurile descrise de Sushruta, constatăm că multe dintre ele se desfășoară la fel ca cele descrise de Sushruta. Literatura modernă de chirurgie plastică îi acordă credit lui Sushruta pentru multe dintre operații și îl acceptă pe Sushruta ca pionier al chirurgiei plastice și reparatorii. Principiile de bază ale chirurgiei plastice și unele intervenții chirurgicale complicate practicate astăzi (cum ar fi rinoplastia, intervențiile chirurgicale ale buzei despicate) își au originea directă în antologia antică Sushruta Samhita.

Plătește în rate serviciile la FIX CLINIQUE cu Card Avantaj

Plătește în rate de la FIX CLINIQUE cu Card Avantaj

Facebook Fix Clinique

Instagram Fix Clinique

Instagram did not return a 200.

Follow Fix Clinique aici!

Galerie Before/After

vezi galerie foto aici

FIX CLINIQUE

Peste 35 de ani de practică în chirurgia plastică!

Top
Translate »
Call Now ButtonConsultație gratuită WhatsApp