Programări la 0722529728.

Primele implanturi mamare din epoca modernă

După cel de-al Doilea Război Mondial, una dintre cele mai importante revoluții a fost generalizarea utilizării polimerilor. Ca atare, au apărut tot felul de „bureți”, întâi pentru a oferi o variantă mai ieftină pentru igiena zilnică și apoi pentru o mulțime de alte scopuri. Moi și absorbanți, acești bureți au fost prima opțiune pentru operațiile de mărire a sânilor, de augmentare mamară, atât cu scopuri estetice cât și în chirurgia plastică.

Primul material de acest gen, introdus în 1952, a fost Ivalon, un material pe bază de polivinil. Au urmat Etheron, un polieter, și apoi Polystan, un material care nu era polimer ci consta într-un fel de ghem în care se adunau fâșii dintr-o țesătură impermeabilă și inertă. Tot în această perioadă s-au mai folosit și pungi de polietilenă în care erau introduse materiale elastice pentru a da iluzia naturaleții la atingere.

Toate aceste materiale nu au reprezentat o soluție pe termen lung, fiindcă în mai puțin de un an ele se întăreau, deveneau incomode și își pierdeau peste 25% din volum. Acest lucru se datora unui fenomen pe care fiecare dintre noi îl vedem la bureții pe care îi folosim la baie. Odată cu trecerea timpului, ei nu mai sunt la fel de spongioși, la fel de moi, pentru că, fiind în esență o structură amorfă, ei sunt supuși îmbătrânirii.

În 1963, Cronin și Gerow au lansat pe piață implantul cu silicon, „natural la atingere”. Este momentul aici să facem o precizare: în limba română se face adeseori confuzia între silicon și siliciu. În timp ce siliciu este un metal folosit în special în industria electronică, siliconul este un gel pe baza unor polimeri. În funcție de compoziția sa care poate fi foarte variată și datorită caracterului său inert care îl face rezistent în timp, siliconul are astăzi tot felul de întrebuințări, de la material de etanșare la adezivi și, desigur, în cu totul alte compoziții, de proteză mamară.

Au existat de-a lungul anilor trei generații de implanturi mamare:

1. între 1963 și 1972 s-a folosit varianta unui recipient cu un perete gros înăuntrul căruia era introdus un gel cu o vâscozitate crescută;

2. din 1973 până la mijlocul anilor ’80 s-a folosit varianta unui recipient cu pereți subțiri și cu un gel de o vâscozitate mai redusă, mai natural la atingere, dar supus destul de des accidentelor din cauza pierderilor integrității, adică a spargerii;

3. a treia generație de implanturi a revenit la varianta inițială, a unui perete gros și a unui gel vâscos.

La ora aceasta, doar în Statele Unite există 240 de modele de implanturi, de 8400 de forme și mărimi.

Plătește în rate serviciile la FIX CLINIQUE cu Card Avantaj

Plătește în rate de la FIX CLINIQUE cu Card Avantaj

Facebook Fix Clinique

Instagram Fix Clinique

Instagram did not return a 200.

Follow Fix Clinique aici!

Galerie Before/After

vezi galerie foto aici

FIX CLINIQUE

Peste 35 de ani de practică în chirurgia plastică!

Top
Translate »
Call Now ButtonConsultație gratuită WhatsApp