Programări la 0722529728.

Pacienții cu riduri dinamice sunt candidații ideali pentru tratamentul cu toxină botulinică

Toxina botulinică este utilizată cu succes în scopuri cosmetice pentru că are puține efecte adverse și rezultatele sunt previzibile și asociate cu o satisfacție ridicată a pacientului. Această neurotoxină injectată în cantități mici determină o relaxare musculară localizată care netezește pielea de deasupra și reduce ridurile.

Mușchii care dau expresia facială sunt unici prin faptul că sunt atașați de țesuturi moi de sub piele prin sistemul muscular superficial, spre deosebire de majoritatea mușchilor, care sunt atașați la oase. Atunci când mușchii faciali se contractă, pielea de deasupra se mișcă, formând riduri dinamice perpendiculare pe direcția de contracție a mușchilor. Ridurile dinamice, observate în timpul contracției musculare, dau rezultate mai inestetice decât ridurile statice, care sunt vizibile în repaus.

Pacienții cu riduri dinamice vor constata cele mai spectaculoase rezultate după injectarea de toxină botulinică și sunt candidații ideali pentru tratament. Și pacienții cu riduri statice vizibile în repaus sunt candidați, dar rezultatele sunt mai lente, iar pacienții pot avea nevoie de două sau de trei tratamente consecutive cu toxină botulinică pentru îmbunătățiri semnificative. Liniile statice profunde pot să nu răspundă complet la injectarea de toxină botulinică și este necesar un tratament combinat cu umpluturi dermice sau alte proceduri cosmetice pentru a obține rezultate optime. Stabilirea așteptărilor realiste se face în momentul consultației în cabinetul medical de specialitate. Medicul împreună cu pacientul evaluează zonele faciale ce necesită tratament, identifică asimetrii precum înălțimea inegală a sprâncenelor și deschiderea ochilor. Se discută opțiunile de tratament, inclusiv rezultatele anticipate și posibilele complicații.

Toxina botulinică diminuează ridurile „laba gâștii” din colțurile ochilor, precum și pe cele de pe frunte și ridurile situate între sprâncene. Se utilizează și în cele două treimi inferioare ale feței, dar este nevoie de experiența îndelungată a medicului, fiind un tratament ceva mai dificil din punct de vedere tehnic.

Efectele toxinei botulinice apar după două-trei zile, se dezvoltă pe deplin în aproximativ două săptămâni și durează până la șase luni. Din cauză că efectele toxinei botulinice în mușchii vizați se diminuează în timp, se restabilește semnalizarea neuromusculară (impulsurile nervoase nu mai sunt blocate), contracțiile musculare reapar și implicit și ridurile, deci tratamentului trebuie repetat periodic.

Plătește în rate serviciile la FIX CLINIQUE cu Card Avantaj

Plătește în rate de la FIX CLINIQUE cu Card Avantaj

Facebook Fix Clinique

Instagram Fix Clinique

Instagram did not return a 200.

Follow Fix Clinique aici!

Galerie Before/After

vezi galerie foto aici

FIX CLINIQUE

Peste 35 de ani de practică în chirurgia plastică!

Top
Translate »
Call Now ButtonConsultație gratuită WhatsApp