CABINETUL ESTE ÎNCHIS.

Opțiuni pentru buze mai pline, mai netede, mai senzuale

Procesul de îmbătrânire face ca buzele să devină mai subțiri și să scadă mult în volum, devenind plate. Există mai multe modalități de a obține buze mai voluptoase, dar cu aspect natural. În afară de restabilirea volumului buzelor subțiri sau îmbătrânite, se urmărește și estomparea liniilor verticale din jurul gurii precum și restabilirea simetriei între buza superioară și cea inferioară. Tratamentele minim invazive conduc la rezultate care se mențin pe termen scurt, iar procedurile chirurgicale precum implanturile de silicon asigură îmbunătățirea pe termen lung, chiar pentru toată viața. Opțiunile sunt:

1. INJECȚII CU UMPLUTURI DERMICE

Fillerele cu acid hialuronic, cum ar fi produsele Juvéderm și Restylane, sunt o opțiune populară nonchirurgicală, oferind o îmbunătățire temporară a buzelor la un cost accesibil. Când sunt administrate de un medic cu experiență, umpluturile dermice pot dura de la 4 până la 12 luni. În funcție de produs, materialele de umplutură pot crește volumul buzelor, îmbunătățesc forma acestora și estompează ridurile care se formează în jurul buzelor (ridurile periorale).

Avantaje:

 • durata scurtă a tratamentului: doar 15-30 de minute
 • rezultate bune prin ajustarea cantității de filler folosită (obținute doar în cazul unui medic calificat și cu experiență)
 • rezultate imediate – îmbunătățirile sunt observabile după tratament; rezultatele sunt finale în termen de 2 săptămâni
 • efectele secundare sunt de obicei ușoare și includ vânătăi temporare, umflare sau roșeață la locul injecției; complicațiile grave sunt extrem de rare atunci când tratamentul este efectuat de un medic calificat
 • cost mic pentru o singură intervenție.

Considerații:

 • tratamentele trebuie repetate periodic pentru a menține rezultatele
 • rezultatele frumoase și naturale se obțin doar dacă tratamentul este efectuat de un medic cu experiență îndelungată
 • la un procent foarte mic de pacienți pot apărea alergii la ingredientele din fillere.

 

2. INJECTAREA DE GRĂSIME PROPRIE

Injectarea de grăsime autologă (proprie) folosește țesut adipos din altă parte a corpului ca umplutură pentru buze. Grefarea presupune, de obicei, o intervenție chirurgicală de liposucție pe o altă zonă a corpului, iar procedura poate fi făcută fără incizii pe față sau pe buze. Injecțiile cu grăsime trebuie efectuate doar de către un medic calificat în chirurgie estetică, cu pregătire specializată în procedurile de transfer de grăsime. Se poate obține un contur frumos al buzelor, care arată și se simte foarte natural și durează ani de zile.

Avantaje:

 • grăsimea arată și se simte foarte natural pe buze
 • rezultatele pot dura mulți ani; odată obținute rezultatele finale, nu trebuie repetat tratamentul la fel de repede ca în cazul injecțiilor cu umpluturi dermice
 • riscul de reacție alergică este aproape de zero
 • nu sunt necesare incizii.

Considerații:

 • injecțiile cu grăsime proprie implică și o componentă chirurgicală
 • o procedură sigură și cu rezultate naturale, frumoase, necesită un chirurg special instruit, cu multă experiență
 • pot fi necesare mai multe zile de întrerupere a unor activități zilnice, în funcție de amploarea liposucției efectuate
 • există posibilitatea ca unele grăsimi injectate să nu fie stabile în noua locație, necesitând un tratament suplimentar pentru a obține rezultatul dorit
 • rezultatele nesatisfăcătoare pot fi dificil de inversat (evitați această consecință alegând un chirurg calificat).

 

3. IMPLANTURI PENTRU MĂRIREA BUZELOR

Se pot folosi implanturile de către persoanele care doresc o soluție de durată, cu o întreținere minimă. Implanturile din silicon sunt cele mai bune pentru o creștere semnificativă a volumului buzelor pentru toată viața.

Avantaje:

 • este o soluție permanentă pentru mărirea buzelor
 • atunci când este efectuat de profesioniști în domeniu, chirurgia implanturilor pentru mărirea buzelor poate dura mai puțin de 30 de minute și lăsa cicatrici practic nedetectabile
 • implanturile nu se rup, nu se sparg, nu se dezumflă
 • se restaurează tușa tânără a buzelor
 • pe termen lung, este mai eficient din punct de vedere al costurilor decât umplerea temporară a buzelor care trebuie repetată la anumite intervale de timp
 • conduce la rezultate previzibile, deoarece se poate alege dimensiunea implanturilor
 • implanturile restabilesc vitalitatea și senzualitatea exact pe trăsăturile feței pacientei.

Considerații:

 • procedura este sigură și se obțin rezultate frumoase doar într-un cabinet cu medici calificați și cu experiență
 • este nevoie de o altă intervenție chirurgicală dacă se decide îndepărtarea implanturile pentru revenirea la forma inițială a buzelor
 • implanturile nu sunt eficiente pentru eliminarea ridurilor din jurul gurii
 • edemul se vindecă și recuperarea este totală după câteva zile postoperatorii
 • firele care închid inciziile sunt resorbabile.

 

Cuvinte-cheie: Fix Clinique, Dr Elena Marincea, chirurgie plastică, chirurgie estetică, București, augmentare buze, mărire buze femei bărbați,  implant permanent buze, implant silicon, implant buze, buze senzuale, mărire grăsime proprie, frumusețe naturală, buze pline,  PermaLip, silicon solid, incizii fără semne, fără cicatrici, dispozitiv medical, creșterea bulelor, buze, chiurgie cosmetică, aspect firesc, aspect natural, riduri gură

Plătește în rate serviciile la FIX CLINIQUE cu Card Avantaj

Plătește în rate de la FIX CLINIQUE cu Card Avantaj

Facebook Fix Clinique

Instagram Fix Clinique

 • Talia de viespe, idealul de frumusețe feminină promovat în romantism
Pentru a înțelege criteriile de frumusețe aplicate corpului feminin în secolul al XIX-lea, trebuie să facem o scurtă incursiune în filozofia și în literatura epocii. Odată cu preocuparea unor filozofi precum Immanuel Kant pentru estetică și a unor creatori precum Jean Jacques Rousseau pentru idealul feminin, au apărut noi modele de frumusețe. 
Într-o lume dominată de bărbați, considerați superiori atât mental cât și fizic, pentru a atinge idealul, femeile trebuia să fie cât mai puțin preocupate de orice activitate fizică. Ele erau încurajate de pildă să coase și să brodeze, fiindcă aceste două activități erau considerate ca fiind deloc obositoare pentru trup și liniștitoare pentru minte. 
Încet-încet, pentru bărbații secolului al XIX-lea, frumusețea a început să devină similară cu un trup cu tenul foarte palid, cu talia foarte subțire, cu pieptul fragil și cu trăsături delicate ale feței. O mare importanță o aveau veșmintele foarte bogat ornamentate, bijuteriile, dar mai ales produsele unei științe a cosmeticii care se transformase deja într-un fel de industrie. 
Deși modalitățile de modificare permanentă a unor trăsături existau de milenii (fetițelor chineze li se legau labele picioarelor ca acestea să rămână cât mai mici, în America de Sud se deformau craniile, iar în Africa se aplicau verigi pentru a lungi gâturile), în Europa și America secolului al XIX-lea au început să apară primele dispozitive moderne cum ar fi „dispozitivul de formare a nasului M. Trielty”, care acționa asupra cartilajelor prin presiune și era fixat cu șuruburi și cauciuc. Cea mai cunoscută rigoare a epocii este însă purtarea corsetului, care provoca uneori fracturi costale și deplasări iremediabile ale organelor interne, în încercarea de a prezenta o talie cât mai subțire.
Sfârșitul secolului XIX aduce pentru prima dacă în cultura occidentală și părerea feministelor despre frumusețea propriului trup. Scriitoarele britanice și cele americane, aflate în avangarda mișcării, promovează ideea unui trup sculptat, natural și funcțional, al unei femei independente și egală cu bărbatul. Nu întâmplător în Mândrie și prejudecată,
 • Renașterea și redescoperirea frumuseții corpului feminin
După cincisprezece secole în care dogmele creștine au marginalizat femeia în societate, condamnând-o la un fel de auxiliar al familiei și al societății patriarhale, Renașterea s-a impus, pe lângă aplecarea spre științe, și printr-o revizuire a artelor plastice și, implicit, a modelelor de frumusețe feminină. 
Maeștrii renascentiști nu au putut exista în afara constrângerilor religioase și de aceea principalul vehicul al promovării nudului feminin și, prin urmare, a unor noi standarde de frumusețe au fost reprezentările unor personaje mitologice de origine greacă sau romană. Ca atare, idealul feminin din Renaștere era oarecum asemănător cu cel grecesc, cu un trup bine făcut și nu neapărat foarte tonifiat, fără mușchi la vedere, și un chip de o frumusețe clasică, simetrică și proporțională. Idealul modern al sânilor mari nu exista în vremea aceea, poate și fiindcă reprezentările pictorilor renascentiști conțineau mai ales un mesaj spiritual, având mult mai puțin ambiții erotice decât s-ar putea crede la o primă privire. 
Standardele erau cele ale unui ten foarte alb, a unui chip cu pomeți înalți, dar obraji plini, a ochilor căprui sau negri, pătrunzători, a coafurilor elaborate și a hainelor extravagante. 
Pentru a înțelege pe deplin standardele frumuseții renascentiste, vă puteți gândi la Mona Lisa, un chip nu neapărat foarte estetic, dar o față ce denotă o amețitoare profunzime interioară, un zâmbet enigmatic, asociat de unii cu maternitatea, dar și semne subtile ale poziției sociale a femeii reprezentate în portret. 
Amănuntul definitoriu pe care Renașterea îl aduce în artele plastice și care avea să dea un nou înțeles noțiunii de frumusețe feminină este mișcarea. Sculpturile și picturile Renașterii nu mai reprezintă personaje în ipostaze statice, ci oarecum în mișcare, ceea ce aduce pentru prima dată între standardele estetice feminine noțiunea de grație, izvorâtă din felul în care se mișcă o persoană și din raportul între diferitele părți ale corpului său.
 • Standardele estetice și spirituale ale frumuseții din Grecia Antică
Idealul Afrodita
Spre deosebire de cultura egipteană, cea a vechilor greci s-a orientat spre un model ideal de frumusețe, unul despre care filozofi precum Platon sau Aristotel spuneau că nu poate fi atins. Pentru că aveau nevoie totuși de un reper, femeile Greciei Antice își doreau să fie cât mai aproape de Afrodita sau de Artemis, două modele idealizate de artiștii vremii. Trebuie reținut și faptul că, în viziunea vechilor greci, frumusețea trupului trebuia însoțită neapărat de un înalt grad de spiritualitate din partea femeilor.
Ca urmare a acestor concepții, statuile grecești propun în general nuduri feminine, corpuri greu de presupus că au existat și în realitate. În timp ce trupul e croit adesea din tușe largi, propunând femei aproape planturoase, de la gât în sus aspectul se schimbă și se pune mare preț pe simetrie și pe proporții. Este astăzi limpede nu doar din cercetarea vechilor scrieri, ci și la o simplă privire asupra artei grecești, că sculpturile dar și reprezentările din mozaicuri sunt abateri calculate de la un model, de la care artiștii luau doar ceea ce era mai frumos, îmbunătățind apoi alte aspecte ale trupului. Așa se face că sculturile grecești nu propun femeia de tip mediteranean, ceva mai scundă și cu trăsături accentuate ale feței, ci una care avea să intre în istorie pentru următorii două mii de ani ca fiind ideal de frumusețe.
În viața de zi cu zi, femeile din Grecia Antică, în special cele din zona Atenei, erau de-a dreptul obsedate de cosmetice, dovadă fiind nenumăratele vase, unele cu reziduuri, decoperite în șantierele arheologice. Prin machiaj, coafură și mai puțin prin vestimentație, ele încercau să copie modelul zeițelor, de care doreau să se apropie cât mai mult din punct de vedere fizic.
Ceea ce trebuie să reținem, doamnelor, din experiența vechii Grecii este concepția care a durat până în secolul al XX-lea că frumusețea fizică, indiferent de standarde, trebuie dublată de spiritualitate dar și de o grijă permanentă pentru ajustarea elementelor mai puțin estetice pe care le are orice chip, orice corp care există în realitate.

Follow Fix Clinique aici!

Galerie Before/After

vezi galerie foto aici

FIX CLINIQUE

Peste 35 de ani de practică în chirurgia plastică!

Top
Online sfaturi gratuite – adresează o întrebare medicului de chirurgie plastică și estetică
Adresează o întrebare medicului de chirurgie plastică și estetică! RĂSPUNS GRATUIT CONFIDENȚIAL

Cabinetul rămâne închis.
Stăm acasă.
La distanță, dar în continuare împreună cu o istorie a evoluției standardelor frumuseții feminine.
Sănătate!

Translate »