Programări la 0722529728.

Nefertiti, frumusețea Egiptului antic

Prima femeie care a reprezentat un standard de frumusețe se pare că a fost regina egipteană Nefertiti, care a trăit în urmă cu aproximativ 3300 de ani. Imaginea ei este foarte cunoscută datorită unui bust descoperit în 1912. Făcută din gresie pictată, opera de artă se afla printre rămășițele atelierului unui sculptor din Amarna și a fost probabil o lucrare de serie, menită a informa supușii egipteni despre felul în care arăta regina lor, pentru ca ea să poată fi recunoscută și adorată.

Sculptura înfățișează  o femeie tânără, cu gât delicat, proporții perfecte ale feței, sprâncene arcuite, pomeți înalți și ochi migdalați, iar impresia generală este aceea de frumusețe deosebită. Cercetări recente au arătat însă că tocmai aceste amănunte au fost adăugate sau retușate de artist peste un chip ceva mai rudimentar, cioplit inițial din gresie.

Într-un fel, asta corespunde și mentalităților vremii. Să nu uităm că egiptenii sunt inventatorii cosmeticii și că reginele egiptene obișnuiau să-și evidențieze prin machiaj trăsăturile care le avantajau. Ele nu puteau apela la procedee chirugicale, dar mergeau chiar până la a-și turna atropină în ochi, pentru a-și mări pupilele. Purtau de asemenea podoabe de toate felurile .

Putem deci spune că bustul lui Nefertiti reprezintă prima imortalizare a felului în care o mare civilizație a sintetizat toate criteriile pentru a le pune în slujba unei reprezentări care să debordeze de frumusețe. Dacă adăugați la această imagine pe cele de pe basoreliefurile și picturile care o înfățișează pe Nefertiti în poziții de superioritate și forță, veți avea, doamnelor și domnișoarelor, rețeta perfectă a unei frumuseți care a înfruntat mileniile.

 

Plătește în rate serviciile la FIX CLINIQUE cu Card Avantaj

Plătește în rate de la FIX CLINIQUE cu Card Avantaj

Facebook Fix Clinique

Instagram Fix Clinique

Instagram did not return a 200.

Follow Fix Clinique aici!

Galerie Before/After

vezi galerie foto aici

FIX CLINIQUE

Peste 35 de ani de practică în chirurgia plastică!

Top
Translate »
Call Now ButtonConsultație gratuită WhatsApp