Programări la 0722529728.

Mămicile cu implanturi mamare pot să-și alăpteze copilul?

Riscul unei augmentări care să afecteze alăptarea depinde de locul unde se face incizia în sân și de tipul operației. Într-o operație tipică de augmentare a sânilor, se face o incizie în zona de sub sân sau în zona axială și un implant este plasat în spatele mușchiului pectoral, care se află sub țesutul mamar. În acest caz, implantul este departe de sân, astfel încat rămân intacte toate legăturile nervoase din interiorul sânului care influențează producția de lapte. Nu apar probleme cu producța de lapte, deci nici cu alăptarea.

Deși aceasta este metoda cea mai comună de mărire a sânilor, există operații în care incizia se face în jurul areolei, de obicei din motive cosmetice (cicatricea este mai puțin vizibilă). O incizie în jurul areolei poate afecta senzația la mamelon din cauza unor leziuni create nervilor. Unele canale pot fi separate, dar nu se va cunoaște întreaga dimensiune a afectării nervilor până când nu va veni efectiv momentul alăptării.

Laptele nu poate fi contaminat în caz de ruptură a învelișului implantului. Așa cum am menționat și în alte articole, atât implanturile mamare cu soluție salină cât și cele cu gel siliconic sunt sigure. În cazul fisurării implantului, serul fiziologic se va absorbi în corp în mod natural fără să afecteze laptele, iar gelul siliconic nu va putea pătrunde prin țesutul mamar pentru a ajunge la lapte pentru că moleculele acestui gel sunt mult prea mari.

În concluzie, mămicile cu implanturi mamare vor putea să-și alăpteze copilul, chiar dacă pot apărea unele dificultăți, dacă vor avea în vedere acest aspect încă dinaintea operației de augmentare și vor discuta aceste aspecte cu medicul chirurg.

Plătește în rate serviciile la FIX CLINIQUE cu Card Avantaj

Plătește în rate de la FIX CLINIQUE cu Card Avantaj

Facebook Fix Clinique

Instagram Fix Clinique

Instagram did not return a 200.

Follow Fix Clinique aici!

Galerie Before/After

vezi galerie foto aici

FIX CLINIQUE

Peste 35 de ani de practică în chirurgia plastică!

Top
Translate »
Call Now ButtonConsultație gratuită WhatsApp