Programări la 0722529728.

Lipomul – formațiune benignă de grăsime subcutanată

Prin multiplicarea exagerată și necontrolată a celulelor adipoase apare o formațiune tumorală benignă numită lipom. Localizarea acestei aglomerări de țesut gras este sub piele, în orice zonă a corpului (dar mai frecvent pe abdomen, coapse, brațe) și de cele mai multe ori este o umflătură nedureroasă. Are o consistență elastică la palpare și este mobilă față de țesuturile vecine. Poate avea formă unică sau multiplă (prezența mai multor formațiuni lipomatoase pe suprafața corpului pacientului).
Nu se cunosc cauzele apariției lipoamelor, dar s-a constatat o predispoziție genetică. Această tumoare fiind benignă nu se răspândește în țesuturile adiacente și nici în mușchi și nu pune în pericol viața pacientului, deci nu în toate cazurile este necesar tratament imediat, ci trebuie supravegheat periodic.
Din motive estetice, funcționale sau dacă lipomul crește sau este dureros din cauză că apasă pe nervii din vecinătate, după stabilirea exactă a diagnosticului, tratamentul lipomului se face, cu cele mai bune rezultate, prin excizie chirurgicală.
Decizia privind tratamentul ține seama de mărimea și de localizarea lipomului, precum și de patologia asociată. Excizia lipoamelor se realizează în cabinetele de chirurgie plastică.
În fișierul video, urmăriți secvențe filmate în clinica Fix Clinique, în chirurgia unor lipoame.

Plătește în rate serviciile la FIX CLINIQUE cu Card Avantaj

Plătește în rate de la FIX CLINIQUE cu Card Avantaj

Facebook Fix Clinique

Instagram Fix Clinique

Instagram has returned invalid data.

Follow Fix Clinique aici!

Galerie Before/After

vezi galerie foto aici

FIX CLINIQUE

Peste 35 de ani de practică în chirurgia plastică!

Top
Translate »
Call Now ButtonConsultație gratuită WhatsApp