Nu sunt nici mai bune, nici mai rele, toate sunt la fel de sigure, deși nu sunt permanente, fiind expuse uzurii zilnice. Ambele au și avantaje și dezavantaje.
Implanturile mamare cu gel siliconic se simt moi și au o textură mai realistă, exact ca țesuturile mamare naturale. Având o vâscozitate mare, în caz de ruptură a învelișului, gelul nu va ieși lent din implant prin spărtura creată, ci se va scurge foarte încet și s-ar putea ca accidentul să nu fie resimțit imediat de posesoarea implanturilor.
Implanturile mamare cu soluție salină (cu ser fiziologic) sunt elastice și au avantajul că soluția salină sterilă scursă în care fisurării implantului se absoarbe în corp în mod natural, treptat. Nu sunt la fel de plăcute la stingere ca cele cu gel siliconic, dar au un aspect natural. Incizia este de mai mică, deci și cicatricea este mai mică, implantarea fiind endoscopică, iar umplerea cu ser fiziologic făcându-se după amplasarea chirurgicală. Ca dezavantaj, se poate lua în calcul și neplăcerea creată de eventualele zgomote produse de „clipoceala” soluției din proteze.
Cercetările recente au condus la o soluție avansată de implant cu gel siliconic coeziv, mult mai dens și care au un risc foarte redus de scurgere în corp în cazul rupturii protezei.