Programări la 0722529728.

De la protezele mamare umplute cu mei la cele cu polistiren granular

Protezele mamare ca dispozitive care să fie atașate de corp au fost construite din cele mai diverse materiale, de la cauciuc până la burete. Au existat și variante gonflabile. Primele dezavantaje au fost că tindeau să se deplaseze din poziția dorită, se dezumflau sau nu se potriveau și nu se adaptau pe forma sutienului.

Conform acestei invenții, proteza mamară cuprindea un sac din material flexibil umplut parțial cu o masă granulară. Masa granulară se adapta ușor la forma sutienului și la forma corpului pacientei. Alice Eunice Morris a creat această proteză mamară folosind inițial semințe de mei, dar în 1959 a patentat produsul umplut cu un plastic sintetic granular, un polistiren.

Proteza era alcătuită dintr-o bucată circulară din tifon chirurgical sau catifea, a cărei periferie era cusută cu o bandă din bumbac puternic sau din nailon. Această bandă avea o formă dreptunghiulară și era cusută în așa fel încât marginile să conveargă către o poziție comună 14. Se forma un sac care era parțial umplut cu masa granulară, cum ar fi meiul sau polistirenul. Umplerea se făcea printr-o deschidere în cusătura 11, care mai apoi era închisă.

Sacul putea fi introdus într-un înveliș similar exterior, care putea fi îndepărtat, spălat și înlocuit. Era posibil ca și sacul cu granule să fie spălat și uscat, apoi refolosit.

Proteza era plasată în orice sutien normal, așa cum este arătat în figura 4, era flexibilă dar și deformabilă astfel încât să se adapteze la mișcările brațului și ale corpului fără să se deplaseze vizibil. Nu necesita chingi sau alte mijloace de atașare, altele decât cele ale sutienului obișnuit.

De la protezele mamare umplute cu mei la cele cu polistiren granular

Plătește în rate serviciile la FIX CLINIQUE cu Card Avantaj

Plătește în rate de la FIX CLINIQUE cu Card Avantaj

Facebook Fix Clinique

Instagram Fix Clinique

Instagram did not return a 200.

Follow Fix Clinique aici!

Galerie Before/After

vezi galerie foto aici

FIX CLINIQUE

Peste 35 de ani de practică în chirurgia plastică!

Top
Translate »
Call Now ButtonConsultație gratuită WhatsApp