Programări la 0722529728.

De ce ești frumoasă?

Standardul Nefertiti

Chiar așa! Privim o femeie și spunem că e frumoasă. Dar câți dintre noi putem explica exact de ce credem asta? În ce fel diferă părerile bărbaților de cele ale femeilor? Există standarde universale de frumusețe, neschimbate de-a lungul timpului? Răspunsurile la asemenea întrebări au fost descoperite relativ târziu, de către antropologii secolului al XX-lea, care au stabilit că, în esență, frumusețea feminină este structurată și deci apreciată pe mai multe niveluri.

Să nu ne amăgim! La baza mecanismelor de gândire a oricărui om, femeie sau bărbat, există un strat în care, inconștient, evaluăm orice persoană din jur ca pe un potential partener sau rival pentru perpetuarea speciei. Ca atare, amănuntele pe care le observăm aproape involuntar țin de simetria și de proporțiile feței și a corpului, primele indicii ale integrității genetice. Urmează elementele care atestă măsura în care individul este pregătit pentru a avea copii. La femei e vorba despre: vârstă, ten, dantură, ținută și postură, depozite de grăsime pe fese și pe sâni etc.

Abia după această evaluare, care se desfășoară involuntar și automat, intervin alte criterii: vestimentația, machiajul, coafura și chiar educația. Aceste ultime amănunte țin de realitățile istorice, de mentalități și de modă. De-a lungul timpului au existat de pildă standarde deosebite de frumusețe, în strict acord cu vremurile: femeile mai plinuțe ale lui Rubens erau frumoase fiindcă era limpede că nu au tuberculoză. Prințesele epocii medievale erau extrem de palide fiindcă un ten bronzat era apanajul fetelor sărace, care lucrau la câmp.

De ce ești frumoasă? • standardul Nefertiti

Plătește în rate serviciile la FIX CLINIQUE cu Card Avantaj

Plătește în rate de la FIX CLINIQUE cu Card Avantaj

Facebook Fix Clinique

Instagram Fix Clinique

Instagram did not return a 200.

Follow Fix Clinique aici!

Galerie Before/After

vezi galerie foto aici

FIX CLINIQUE

Peste 35 de ani de practică în chirurgia plastică!

Top
Translate »
Call Now ButtonConsultație gratuită WhatsApp