Este la fel de eficient în compoziția cremelor aplicate pe piele față de inserarea acidului hialuronic prin tratamente injectabile?
Acidul hialuronic este o polizaharidă și se găsește în diferite țesuturi umane (epiteliale, neuronale, conjunctive etc.). Este un component principal al matricei extracelulare, lichidului sinovial, cartilajului articular, corpului vitros al ochiului.
Făcând parte din matricea pielii, acidul hialuronic îi conferă fermitate, participă la procesele de producere a colagenului și a elastinei și este responsabil de hidratare. O singură moleculă de acid hialuronic este capabilă să atragă și să rețină 1000 de molecule de apă. De aceea, atunci când, odată cu vârsta, stocarea acestui acid scade, consecința este pierderea volumului, a elasticității, a tonusului, apărând uscăciunea pielii și alte probleme. Într-un anumit sens, acidul hialuronic este deci o garanție a unei pieli sănătoase, tinere și frumoase.
Acidul hialuronic apare ca ingredient pe etichetele multor produse de îngrijire a pielii. Acesta părea să fie răspunsul la toate dilemele legate de pielea uscată. Nu tocmai corect. Cremele acționează la nivel superficial și nu pot pătrunde în profunzimea matricei pielii. Acesta este motivul pentru care produsele de umplere dermică și de mezoterapie, pe bază de acid hialuronic, sunt atât de populare în rândul frumuseților din întreaga lume. Dacă vorbim despre injecțiile cu acid hialuronic, pe lângă faptul că întineresc pielea din interior, acestea vă pot ajuta să obțineți trăsăturile faciale la care visați: îndreptarea nasului, definirea pomeților și a liniei maxilarului, mărirea buzelor, schimbarea bărbiei, eliminarea ridurilor.
Acidul hialuronic din aceste tratamente injectabile este perfect biocompatibil, nu provoacă alergii sau efecte secundare severe și va fi complet asimilat de organism în următoarele 12-18 luni.