Programări la 0722529728.

Chirurgia plastică geriatrică

Când e prea târziu? Când anume am o vârstă prea înaintată ca să nu mă mai gândesc la posibilitatea de a apela la tehnici chirurgicale pentru a recupera o parte din anii care au trecut peste mine? Aceste întrebări sunt cu siguranță în mintea multor femei și bărbați ajunși la vârsta senioratului, dar ale căror vieți sunt active, pline de dinamism și de o demnitate care se reflectă și în înfățișare. Adevărul este că din ce în ce mai mulți reprezentanți ai vârstei a treia optează pentru a recupera o parte a anilor care au trecut peste ei, apelând la operații de facelifting, de liposucție, de blefaroplastie (intervenții asupra pleoapelor) și chiar de implanturi mamare.

Există desigur și persoane care cred că vârsta e doar un număr, pline de încredere în sine. Dar nu toată lumea e la fel! Mulți seniori se tem de intervențiile chirugicale în general și chiar de procedurile cosmetice ceva mai invazive. Adevărul este însă că progresul tehnologic, al materialelor și perfecționarea tehnicilor chirurgicale au schimbat în ultimul deceniu tot ceea ce se știa despre acest domeniu.

Iată câteva argumente!

  • aspectul financiar – intervențiile de chirurgie plastică și estetică au devenit din ce în ce mai convenabile, pe măsură ce piața a cunoscut o expansiune considerabilă, ceea ce a dus la specializarea medicilor și la ieftinirea materialelor implicate într-o asemenea procedură.
  • schimbarea de viziune – societatea modernă este din ce în ce mai receptivă la ideea de a îmbătrâni frumos și acceptă că, atâta vreme cât ești în viață, posibilitățile, aspirațiile și pretențiile tale sunt identice cu cele ale unei persoane aflate în plenitudinea vârstei. Senioratul nu înseamnă decreptitudine și urâțenie, un aspect neîngrijit și o viață fără de nădejde! Iar apelarea la tehnici chirurgicale nu e nicio rușine!
  • creșterea speranței de viață – în ultimele decenii, seniorii cu vârste peste șaptezeci de ani au devenit o obișnuință, un standard al lumii civilizate, sunt parte din familiile, din sfera noastră de prieteni și, mai ales, din societatea noastră, ei fiind depozitarii unor experiențe importante pentru cei mai tineri. Este deci important ca și din punct de vedere estetic, al aspectului în general, seniorii să nu fie împinși într-o zonă marginală a societății, iar apelarea la tehnici de chirurgie plastică geriatrică este una dintre soluții.
  • avansul tehnologic — se referă în cea mai mare parte la perfecționarea tehnicilor de anestezie. În ultimul deceniu, multe dintre procedurile chirurgiei estetice geriatrice au devenit aplicabile în condițiile unei anestezii locale. Mai mult, chiar și procedurile care necesită alte tipuri de anestezie au devenit din ce în ce mai sigure. Studiile institutelor de sănătate au arătat încă de acum zece ani că riscurile anesteziei nu mai sunt diferite de la paciențții mai tineri la cei mai în vârstă.
  • respectul de sine – să spunem lucrurilor pe nume: imaginea pe care o ai în propriii ochi e mai importantă decât felul în care te vede o lume întreagă! Ajustarea unor imperfecțiuni poate să fie punctul de plecare al unei reconsiderări de sine, o operație estetică poate fi prima zi a restului vieții dumneavoastră.

 

La fel ca la pacienții mai tineri, deși poate mai important decât în cazul lor, este caracterul de siguranță al intervențiilor de chirurgie plastică geriatrică.

Cel mai important aspect la acest capitol este acordul cu medicul în ceea ce privește evaluarea exactă a tuturor riscurilor, acest lucru implicând un set de analize semnificative, dar și un dialog sincer cu medicul care urmează să efectueze procedura. În condițiile medicinei moderne, a legilor care reglementează domeniul drepturilor pacientului, astăzi există toate premisele unei consultații de pe urma căreia să rezulte un proiect medical de succes. Nimeni nu vă va solicita nimic în măsură să vă pună în pericol.

Dragi seniori,

Se spune că frumusețea este trecătoare, dar că înțelepciunea este darul oferit de Dumnezeu peste decenii. Se poate. Noi îndrăznim însă să vă invităm în clinica noastră, ca să deveniți niște înțelepți frumoși!

Plătește în rate serviciile la FIX CLINIQUE cu Card Avantaj

Plătește în rate de la FIX CLINIQUE cu Card Avantaj

Facebook Fix Clinique

Instagram Fix Clinique

Instagram did not return a 200.

Follow Fix Clinique aici!

Galerie Before/After

vezi galerie foto aici

FIX CLINIQUE

Peste 35 de ani de practică în chirurgia plastică!

Top
Translate »
Call Now ButtonConsultație gratuită WhatsApp